Vallen: preventie en alternatieve methoden

Vallen: preventie en alternatieve methoden.

05/07/2024    Insights

Het voorkomen van ernstige valincidenten is een belangrijke doelstelling bij Armonea. Er zijn een aantal manieren om dit te verwezenlijken. We streven er vooral naar om fysieke dwang te beperken.

Essentiële ondersteuning.

Een van de belangrijkste problemen bij het voorkomen van ernstige valincidenten blijft de keuze voor fysieke dwangmaatregelen. Hoewel ze een onmiskenbare rol spelen, houden dergelijke maatregelen Mentors in een staat van aanzienlijke afhankelijkheid en beperken ze niet noodzakelijk ernstige valpartijen.

Fysieke dwang wordt voorgeschreven door een arts. Dergelijke dwang moet zorgvuldig worden overwogen en regelmatig opnieuw worden geëvalueerd ten gunste van alternatieve methoden, die ondersteuning van de teams vereisen.

Bewegingsvrijheid is een fundamenteel recht waar Armonea voor echt. Wij nemen hier een duidelijk standpunt over in: “geen fysieke dwang”. Dit werd vastgelegd in een intentieverklaring van onze directie, die naar iedereen werd gecommuniceerd, zowel intern als extern.

We vervangen fysieke dwang door alternatieve maatregelen om de levenskwaliteit zoveel mogelijk te behouden en vallen te beperken, vooral de ernst ervan.

Op basis van bestaande oplossingen hebben we één document opgesteld met veertien alternatieven voor fysieke dwangmaatregelen. Deze educatieve gids combineert mogelijke oorzaken (risico op vallen, onrustig gedrag, dwalen) met aanbevolen praktijken.

Om “geen dwang” toe te passen, vertrouwen we op een netwerk van vrijwillige experts, de “Freedom Warriors”. Deze gemeenschap, die voornamelijk bestaat uit vestigingsdirecteurs, coördinatie- en hoofdverpleegkundigen, vergadert op nationaal niveau en ondersteunt vervolgens de teams in het veld.

 

Goede communicatie tussen de coördinerende arts, het zorgteam en de hoofdverpleegkundige is essentieel. De grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat al onze teams onze overtuiging delen. Zonder deze steun kan de “geen dwang”-aanpak niet slagen.

Deze ambitie vereist een verandering in houdingen en praktijken en moet worden gesteund door alle belanghebbenden, met inbegrip van naasten en huisartsen. Het is essentieel om het verhaal van de Mentor te begrijpen om je aan te passen aan de situatie van elke individuele persoon.

Een val kan overigens ook de reden zijn voor een ziekenhuisopname. Daarom werkten we samen met de inkoopafdeling en lanceerden we een project om nieuwe, lage bedden te testen, met een matras aan de zijkant om ernstige valincidenten te minimaliseren.

We communiceren over deze projecten met de Talenten en organisaties om andere Communities te inspireren en innovatie te bevorderen in vestigingen die hebben toegezegd pilots te worden. We nemen ook deel aan conferenties en congressen om het onderwerp meer bekendheid te geven.

 

By Armonea

Tags:
, ,