ESG tegen voedselverspilling

ESG tegen voedselverspilling

04/07/2024      Insights

Trots op ons duurzaamheidsinitiatief bij Armonea. In samenwerking met het ziekenhuis AZ Delta hebben onze Community De Hovenier, vertegenwoordigd door Cindy Dekein, en WZC Sint Henricus zich ingezet om voedselverspilling te verminderen en tegelijkertijd de bewoners | Mentors centraal te stellen.

Dankzij de samenwerking met FoodWIN hebben we samen onze doelstelling van 30% voedselreductie behaald, wat niet alleen een klimaatwinst oplevert, maar ook financiële voordelen oplevert voor onze ondernemingen.

Voedselverspilling is een groot probleem met aanzienlijke milieu-impact. Met onze gezamenlijke inspanningen hebben we een krachtige strategie ontwikkeld om deze verspilling aan te pakken. Door een gedegen analyse van de processen in onze keukens en een focus op maatwerk voor onze Mentors, zijn we erin geslaagd concrete oplossingen te vinden. Van maaltijdspreiding tot menuvoorkeuren uitgewerkt met Compass, we zetten in op praktische verbeteringen die het verschil maken.

Het is van essentieel belang dat alle betrokkenen zich engageren en enthousiast deelnemen. Door samen te werken, te experimenteren en ervaringen uit te wisselen, tillen we elkaar naar een hoger niveau. Dit is niet alleen goed voor onze Community, maar draagt ook bij aan een bredere bewustwording in de gemeenschap.

Het succes van ons traject wordt niet alleen afgemeten aan de behaalde reductiedoelstellingen, maar ook aan de blijvende impact op de werkvloer. Elke stap die we zetten in de richting van verminderde verspilling is een winst voor ons allemaal. We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken uit naar een duurzamere toekomst, waarin ook andere zorginstellingen en sectoren ons voorbeeld kunnen volgen.

 

 

Tags: