,,Als de residenten mij komen vertellen dat het hen gesmaakt heeft dan ben ik tevreden.Dat is het mooiste compliment.,,
Binnen elk van onze woonzorgcentra en residenties, staat er een keuken –en zaalteam klaar om dagelijks de bewoners en residenten culinair te verwennen, gaande van het ontbijt, de lunch, een eventueel tussendoortje en het avondmaal. Zij houden bij het bereiden van maaltijden steeds rekening met de haccp normen en richtlijnen betreffende allergenen.
Geïnteresseerd? Contacteer ons!
Binnen de keuken en zaal zijn er verschillende mensen die elk hun taken en verantwoordelijkheden hebben. Zo staat er aan het hoofd van de keuken een chef-kok in voor de organisatie van de keuken. De chef kok zal de planning van het keukenpersoneel op zich nemen en zorgen dat de voorraad steeds wordt opgevolgd.
De kok en hulpkok staan in voor de bereiding van menu’s of à la carte schotels. Zij plaatsen daarnaast ook de bestellingen bij diverse leveranciers. In de zaal zorgt de medewerker restaurant voor de correcte en vriendelijke bediening van de residenten en bewoners, alsook voor het opruimen en dekken van de tafels. Daarnaast heb je ook nog andere onmisbare schakels binnen de keuken, zoals afwassers, keukenmedewerkers enzovoort.
Medewerkers in keuken en zaal hebben een diploma kok en/of hebben ervaring in dezelfde of een andere sector (horeca, ziekenhuizen). Zij hebben bijzondere aandacht voor kwaliteit, hygiëne en netheid. Zij kunnen goed luisteren naar de behoeften van onze bewoners en passen zich daaraan aan.
'In het keukenteam van een woonzorgcentrum heb je een aangename werksfeer in een klein team, aangestuurd door een gemotiveerde chef. De variatie tussen enerzijds effectief de keukentaken en anderzijds de omgang en interactie met onze bewoners maakt van onze job een leuke, afwisselende en uitdagende job. Er worden ook regelmatig interne en externe opleidingen, gerelateerd aan de job, voorzien.'
Armonea staat garant voor kwaliteit en probeert de sterke eigenschappen van medewerkers te benadrukken en verder te ontplooien. Medewerkers met potentieel en ambitie krijgen meer dan genoeg mogelijkheden om intern door te groeien. Er zijn ook vaak nieuwe projecten waaraan meegewerkt kan worden, bijvoorbeeld de Armonea bistro. De uren zijn veel aantrekkelijker dan in andere sectoren (vb. de horeca) en je hebt de kans om menu’s samen op te stellen, steeds rekening houdend met de voedingsvoorschriften. Armonea is uitgegroeid tot de meest toonaangevende groep van privé-woonzorgcentra in België en beschikt over een brede waaier aan kennis waar je steeds op kan terugvallen, net als een constante ondersteuning op groepsniveau.