Overslaan en naar de inhoud gaan

Een mobiele keuken voor fijnproevers

Short description

Is er iets gezelliger en leuker dan samen koken? Armonea voorziet zijn bewoners elke dag van lekkere maaltijden, maar wie wil, kan ook zelf achter de potten gaan staan.

Description

Tijdens thematische workshops kunnen de bewoners van een WZC zelf achter het fornuis gaan staan in onze mobiele keuken. Op dagelijkse basis vinden er demonstraties plaats, waarbij elke keukenprins en keukenprinses zijn of haar culinaire kunsten kan etaleren. De mobiele keuken levert niet alleen plezier op: in een gezellige en vreugdevolle sfeer worden ook het reukvermogen en de tastzin van de bewoners gestimuleerd.

Onze expert op het gebied
Thomas De Groote

0800 93 430

Expertise paragraphs
Expertise para title
Wablief, een mobiele keuken?
Expertise para desc

Een mobiele keuken is geen futuristische foodtruck, maar simpelweg een klassieke keuken op wielen. Een beweegbaar kookeiland met een oven, vier kookplaten een werkblad en een vuilnisbak is alles wat we nodig hebben om onze culinaire creativiteit te botvieren. Dankzij de mobiliteit wordt de keuken toegankelijk voor alle bewoners en medewerkers, en kan ze overal gebruikt worden voor workshops, demonstraties of festiviteiten op locatie.

Expertise para title
Culinaire thematische workshops
Expertise para desc

Bewoners die dat willen kunnen elke week deelnemen aan een nieuwe kookworkshop. In groepjes van 5 tot 20 koken ze samen een soep, een cake of een andere specialiteit bij elkaar. Eigen ideeën zijn altijd welkom, zo krijgen we zo vaak verrassende of lokale specialiteiten voorgeschoteld! Kleinere groepen die dat willen kunnen zelfs een complete maaltijd op tafel toveren.

Expertise para title
Wat schaft de pot? Kookdemonstraties
Expertise para desc

Op regelmatige basis organiseren onze koks en het keukenpersoneel kookdemonstraties. Dan prijken er vooral favorieten als pannenkoeken, gebak, desserts, soep en wok op het menu. Om de bewoners ’s ochtends met een onweerstaanbare geur naar de eetkamer te lokken, maakt het personeel er vaak spek met eieren, worstjes of gebakken tomaten klaar.

 

Expertise para title
De voordelen van kokkerellen
Expertise para desc

Koken, dat is voor vele mensen ontspanning, gezelligheid en genot. Onze bewoners puren groot plezier uit kleine dingen zoals samen kokkerellen. Dat gebeurt in veiligheid en onder toezicht van onze chefs.

De hobbykoks onder onze bewoners herontdekken zo een kunde die ze een leven lang hebben bijgeschaafd. Die bagage delen met anderen heeft een positieve inwerking op hun zelfbewustheid. Bewoners die nooit veel gekookt hebben kunnen nu ten volle de culinaire plezieren ontdekken, ingrediënten aanraken en gewaarworden, en zich zo opnieuw verbonden voelen met het aardse leven.

Expertise para title
Ook mensen met dementie schuiven mee aan tafel
Expertise para desc

Personen met dementie genieten misschien nog het meest van al van de mobiele keuken in ons huis. Ze doen er dingen die ze dachten niet meer te kunnen, zoals groenten schoonmaken en snijden. Op maat van elke bewoner stelt het animatie- en zorgteam kookactiviteiten voor naargelang hun smaak, wensen en hun behoefte aan begeleiding.

Nog even nagenieten
WK in Martinas
14 jun 2018

Regelmatig wordt er een aangepast gerecht geserveerd in het teken van het WK voetbal.
 

Info?