Overslaan en naar de inhoud gaan

Klassiek uit mijnen tijd

Zondag 30 September 2018

Het muziekaanbod in woonzorgcentra is soms eenzijdig, en na een bevraging van duizenden bewoners, bleek dat een groot deel van deze mensen een echte concertervaring missen, vooral klassieke muziek.

 

 

Deze activiteit vond plaats op 30 September 2018
Paragrafen
Tomeloze inzet

Een projectteam van 12 medewerkers van Armonea, de ganse harmonie, steun uit de gemeente, vrienden van de organisatoren en nog een fotoclub uit de gemeente, werkten 10 maanden aan de voorbereiding van dit gebeuren. De opbrengst van dit concert gaat integraal naar de Alzheimerliga, naar aanleiding van de Warmste Week van Studio Brussel.

 

Hoe het onstond

‘Klassiek uit mijnen tijd’ ontstond nadat twee personen aan de praat raakten over twee thema’s die hen beiden aanbelangen : zorg en muziek. Sonja Sommeryns is een kwaliteitsmanager van de woonzorggroep Armonea, en speelt tevens klarinet in de KHDE, en Tim Boonen is dirigent van deze Harmonie en zorgt tevens voor zijn vader, die lijdt aan dementie, en in een woonzorgcentrum verblijft. Naar een concert gaan als men minder mobiel of hulpbehoevend wordt, is niet vanzelfsprekend, dus aan dat aspect dienden we zeker tegemoet te komen.

Info?